Bedrijfsinstallaties

Voor allerhande elektrotechnische systemen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leggen kundig de belangrijke installaties aan, die van levensbelang zijn voor uw bedrijf. Denk aan de automatisering in de industrie, maar ook duurzame e-oplossingen, data- en telecominstallaties, brand- en beveiligingssystemen en domotica.

Industriële automatisering

Elke ondernemer wil precies weten wat zich afspeelt in iedere fase van het productieproces. Bijsturen is immers essentieel. Als u als ondernemer dit nalaat, dan kan ongemerkt de continuïteit van het bedrijf in gevaar zijn gebracht. Slechts één zwakke schakel is in staat om de voortgang ernstig te verstoren met als gevolg hoge verliezen of onherstelbare bedrijfseconomische schade. Geen enkele ondernemer zit daar op te wachten.

Elk productieproces vraagt om effectief risicomanagement. Hoe de industriële automatisering op de werkvloer in kaart moet worden gebracht en hoe we alle deelprocessen naadloos, effectief en efficiënt op elkaar kunnen laten aansluiten in de zoektocht naar het meest optimale functioneren.

Meer informatie over industriële installaties?

Het installeren van data- en telecomoplossingen

Wat wij voor u kunnen betekenen:

  • Telefoniesystemen
  • Compleet verzorgd netwerkinfrastructuur inclusief certificaten
  • Geluids- en omroepinstallaties
  • Glasvezel, Voice over IP (VoIP)
  • Intercom-installaties

Meer informatie over het aanleggen van data- en telecominstallaties?

Veilig met brand- en inbraakbeveiliging

De Nederlandse regelgeving is op het gebied van brandveiligheid na een aantal trieste gebeurtenissen veel strenger geworden. En om daarin uw werk goed uit te kunnen voeren, moet een woning of bedrijfspand tegenwoordig aan veel eisen voldoen.

Niet alleen het gebruik van brandwerende materialen is daarin een belangrijke schakel, maar ook een brandmeldsysteem en/of ontruimingssysteem wordt vaak geëist voor men een (nieuwe) gebruikersvergunning krijgt.

De inspecties hiervoor worden vaak uitgevoerd door uw regionale brandweer en vastgelegd in een programma van eisen (PvE). In dit programma wordt vastgelegd, wat voor maatregelen u moet treffen om een gebruikersvergunning te krijgen.

De aanleg van een systeem zal altijd uitgevoerd moeten worden door een gecertificeerd bedrijf  en eventueel moeten worden gecertificeerd.

Tevens zal het systeem jaarlijks moeten worden onderhouden om uw gebruikersvergunning te kunnen behouden. Na oplevering van een systeem door een gecertificeerd bedrijf, moet er binnen uw bedrijf ook een “opgeleid persoon” zijn die als beheerder van het systeem functioneert.

Ook leveren en monteren wij rookmelders voor verhuurde panden aan studenten of kamerverhuur. Hiervoor geld de Norm NEN 2555.

Inbraakbeveiliging

Uw bedrijf, winkel, woning of (bedrijfs)terrein wilt u zo goed mogelijk beschermen tegen ongewenste bezoekers, inbraak of ontvreemding van bezittingen. Niet alleen omdat de verzekeringsmaatschappij dat vereist, maar vooral omdat een veilig gevoel onbetaalbaar is. Van Barneveld heeft voor elke situatie een pasklare beveiligingsoplossing, met bijvoorbeeld camera’s en sensoren.

Wij zijn specialist in het ontwerpen, installeren en onderhouden van uiteenlopende beveiligingssystemen. Wij werken uitsluitend met betrouwbare leveranciers van moderne, bedrijfszekere systemen en componenten. Daar merkt u verder weinig van; ons doel is u zo goed mogelijk te ontzorgen met installaties die uw dagelijkse bezigheden niet in de weg zitten.

Meer informatie over brand- en inbraakbeveiliging?

Met Domotica een huis slimmer maken

Domotica integreert technologieën en diensten in huishoudens en organisaties. Het verhoogt het leefcomfort en draagt op een efficiënte wijze bij aan slim wonen en werken. Bij domotica draait het niet alleen om de integratie van techniek in de woning (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.), maar ook om de integratie van diensten en service van buitenaf naar de woning toe (internet, alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.).

Met onze ervaring weten we dat het installeren van domotica-oplossingen een andere aanpak vraagt dan een traditionele aanpak. Met die ouderwetse aanpak krijgt de eindgebruiker geen voorlichting over de hedendaagse mogelijkheden op het gebied van elektrotechniek, waardoor er beperkingen ontstaan. Na de oplevering ontbreken dan de mogelijkheden om de losse systemen nog slim met elkaar te verbinden. Een gemiste kans…

Hoe wij het installeren van domotica-systemen dan anders aanpakken?

Duurzame e-oplossingen

Met de huidige ontwikkelingen van het klimaat zijn er steeds meer manieren om groener te leven. Wij helpen u graag verder met advies en installatie van zonnepanelen, autolaadpalen en LED-verlichting.